Skip to content Skip to navigation

Projekt DIGITRANS predstavljen na DIGITAL TRANSFORMATION CONFERENCE– DTC u Zagrebu

Projekt DIGITRANS je predstavljen na DIGITAL TRANSFORMATION CONFERENCE u sklopu koje je i uspješno održana radionica za digitalnu transformaciju poduzeća pomoću DIGITRANS metodologije.

DIGITAL TRANSFORMATION CONFERENCE održala se u Zagrebu od 6. do 8. studenog 2018. u hotelima Westin i Panorama. Prvog dana konferencije, članica projektnog tima DIGITRANS doc.dr.sc. Katarina Tomičić-Pupek, kao voditeljica sekcije Digitalna transformacija u gospodarstvu: Disrupcija, podaci i umjetna inteligencija u fokusu održala je predavanje na temu Metodologija za vođenje digitalne transformacije MSP (EU DIGITRANS), u sklopu koje je predstavljen projekt te projektne aktivnosti. Također, na prvom danu događanja su sudjelovali i drugi članovi projektnog tima doc.dr.sc. Martina Tomičić Furjan te Karlo Nadoveza, mag.oec.

Drugi dan konferencije doc.dr.sc. Katarina Tomičić-Pupek i Karlo Nadoveza, mag.oec. su putem informativnog pulta svim zainteresiranima pružili dodatne informacije o projektu i projektnim aktivnostima.

Trećeg dana konferencije, u hotelu Panorama, održana je radionica o Digitrans metodologiji namijenjena poslovnim subjektima, a koja je razvijena od strane međunarodnog projektnog tima kojeg čine 14 uglednih partnerskih institucija iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske okupljenih za potrebe realizacije projektnih ciljeva. Radionicu su moderirale doc.dr.sc. Martina Tomičić Furjan, doc.dr.sc Katarina Tomičić-Pupek, voditelj projekta prof.dr.sc. Vjeran Strahonja s Fakulteta organizacije i informatike te Ivan Plačko, mag. inf., direktor Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.

Tokom trajanja radionice te po završetku radionice polaznici su dali pozitivne povratne komentare te su izrazli zadovoljstvo naučenim, čime se može zaključiti da je održana radionica bila uspješna. Na radionici su sudjelovali i članovi projektnog tima mr.sc. Lana Škvorc i Karlo Nadoveza, mag.oec.

Projekt DIGITRANS je ukupne vrijednosti 2.106.825,97 eura, a uključuje čak 14 partnerskih institucija iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske. Iz Hrvatske, uz FOI na projektu sudjeluje i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o. s kojim FOI od ranije ima vrlo uspješnu suradnju.