Skip to content Skip to navigation

Produljen natječaj za upis studenata na novi doktorski studij FOI-ja i EFZG-a

Fakultet organizacije i informatike (FOI) te Ekonomski fakultet Zagreb (EFZG), obje sastavnice Sveučilišta u Zagrebu združili su snage i pokrenuli inovativni doktorski studij pod nazivom Upravljanje digitalnim inovacijama. Time je učinjen uzbudljiv korak prema budućnosti znanosti i obrazovanja, jer ovaj studij ima za cilj povezati ekonomiju i informacijske znanosti, stvarajući tako novo interdisciplinarno znanje stručnjaka na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Natječaj je produljen do 1. rujna 2024.

Ovaj jedinstveni studij predstavlja spoj dvaju ključnih područja, ekonomije te informacijskih i komunikacijskih znanosti, s posebnim naglaskom na inovativnim primjenama informacijskih tehnologija u poslovanju. Raspisan je natječaj koji je otvorio vrata za stvaranje novih perspektiva i mogućnosti u području digitalnih inovacija.

Osim što predstavlja strateški odabir u promišljanju o suvremenim tehnološkim trendovima, ovaj studij ima značajan utjecaj na razvoj organizacija, poslovanja i društva u cjelini. Kroz združene napore FOI-ja i EFZG-a, stvaraju se vrhunski stručnjaci sposobni razvijati nova znanja i nositi se s izazovima upravljanja digitalnim inovacijama.

Otvoren je NATJEČAJ za upis prvih studenata već u tekućoj akademskoj godini 2024./25., čime započinje novo poglavlje u visokom obrazovanju u Hrvatskoj. Jedan od ključnih elemenata ovog studija je interdisciplinarnost, što znači da će se studenti izložiti raznolikim perspektivama, stvarajući time svestrane stručnjake sposobne razmišljati izvan okvira trenutačnih problema. Upravljanje digitalnim inovacijama postaje ključna komponenta kako organizacije apsorbiraju tehnologije ubrzano mijenjajući kontekst poslovanja.

Sveučilište u Zagrebu jača svoju poziciju u regiji kroz sinergiju FOI-ja i EFZG-a. FOI, kao jedan od vodećih fakulteta za informacijske znanosti, te EFZG, prestižna institucija u području ekonomije, zajednički će doprinijeti kvaliteti visokog obrazovanja u području primjene digitalnih inovacija. U cilju privlačenja doktoranada iz Hrvatske i inozemstva, studij će se izvoditi na hrvatskom i engleskom jeziku. Način izvođenja bit će prilagodljiv, uključujući kontaktnu nastavu, online i hibridno izvođenje kako bi se olakšalo sudjelovanje studenata iz različitih dijelova svijeta.

Ovaj inovativni doktorski studij predstavlja ne samo doprinos visokom obrazovanju već i poticaj stvaranju stručnjaka koji će odgovoriti na izazove digitalne transformacije. Studij će biti ključan čimbenik u oblikovanju budućnosti upravljanja digitalnim inovacijama, postavljajući standarde izvrsnosti u visokom obrazovanju i istraživanju.

Više informacija o studiju i upisima može se dobiti u Referadi za poslijediplomske studije FOI-ja na kontakt:

pdsreferada@foi.unizg.hr

+385 42 390 808