Skip to content Skip to navigation

Prijava radova za 31. konferenciju CECIIS 2020 - produljeni rok

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu i mreža EDEN – European Distance and e-Learning Network zajedno organiziraju 31. međunarodnu znanstvenu konferenciju CECIIS 2020, koja će se održavati od 7. do 9. listopada 2020. na FOI-ju u Varaždinu. Tema ovogodišnje konferencije je "Inteligentni sustavi - trendovi, budućnost, društvo". Više informacija o konferenciji, kao i o produžetku rokova pročitajte u nastavku.

Cilj konferencije je pružiti mjesto susreta svima koji su uključeni u razvoj i primjenu metoda i tehnika u području informacijskih i inteligentnih sustava. Program konferencije uključuje pozvana predavanja eminentnih međunarodnih stručnjaka, prezentaciju znanstvenih radova, poster-sekciju, stručne skupove, simpozije, radionice, okrugle stolove i dr.

'Inteligentni sustavi - trendovi, budućnost, društvo'

Iako tema inteligentni sustavi nije nova na CECIIS konferenciji, smatramo da je ova tema danas vrlo važna zbog činjenice da su inteligentni sustavi postali dostupni i ugrađeni u sustave, aplikacije i svakodnevni život. Inteligentni sustavi smatraju se agentima promjena u industriji 4.0 koji će zahtijevati nove vještine radnika i koji će omogućiti strojevima da obavljaju neke poslove, stavljajući ih pritom u prednost nad njima. Kao izravan odgovor na Industriju 4.0, Edukacija 4.0 razvijena je u svrhu stvaranja obučenih, kvalificiranih profesionalaca koji su spremni za svijet rada koji je globaliziran i digitaliziran. U Edukaciji 4.0, inteligentni sustavi koriste se za predviđanje ponašanja učenika ili za prilagođavanje okruženja za učenje prema potrebama učenika.

Na temelju rečenog, danas je teško zamisliti sustav koji nije stvoren kao inteligentan. Stoga je Programski odbor Konferencije odlučio da 31. konferencija CECIIS treba biti posvećena inteligentnim sustavima, istražujući njihovo trenutno stanje, buduće trendove i učinke koji imaju na društvo. Bit će vrlo zanimljivo čuti od domaćih i inozemnih znanstvenika kako tehnologije i metode umjetne inteligencije i inteligentnih sustava mijenjaju obrazovanje, industrije i druga područja poslovanja.

Važni datumi - produženi rokovi

Rok za prijavu radova: ponedjeljak, 11. svibnja 2020. - produženo do 15. lipnja 2020.

Prijedlozi za ostale događaje na CECIIS 2020 konferenciji: ponedjeljak, 20. srpnja 2020.

Obavijest o prihvaćanju radova: ponedjeljak, 20. srpnja 2020.

Prijava za sudjelovanje na CECIIS 2020 konferenciji: ponedjeljak, 21. rujna 2020.

Istraživačke sekcije

Prijava radova

Postani sponzor konferencije