Skip to content Skip to navigation

Pozvano predavanje - dr.sc. Mario Žgela

Sutra, 6.12.2011. godine u 10:00 sati na FOI2 u dvorani 4 dr.sc. Mario Žgela održat će predavanje pod naslovom "Digitalna analiza podataka- Benfordov zakon". Predavanje će se održati u okviru redovne nastave iz kolegija Statistička analiza podataka.

Svi zainteresirani pozvani su na predavanje!  

Životopis Marija Žgele

Godine 1993. je diplomirao na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu na temi rješavanja i grafičkog prikaza polinomskih funkcija (matematičke metode). Godine 1999. je magistrirao u području informacijskih znanosti s temom "Koncepti aktivne baze podataka i njihova primjena u sustavu za upravljanje bazom podataka Oracle", a godine 2010. je doktorirao u istom području s temom "Development of Methodology for Computer Assisted Information Systems Auditing".

Od 1996. godine se nalazi na poziciji voditelja Odjela za razvoj aplikacijskih sustava u Hrvatskoj narodnoj banci, a od 2003. godine se nalazi na poziciji izvršnog direktora Sektora za informatičke tehnologije.

Upravljao je i nadzirao brojne projekte razvoja poslovnih aplikacija i informatičke infrastrukture.

Područja posebnog interesa su:

  • upravljanje i kontrola informacijskih sustava
  • sigurnost informacijskih sustava
  • upravljanje projektima
  • upravljanje kvalitetom u razvoju IT usluga i proizvoda
  • upravljanje neprekidnim poslovanjem i oporavkom IT-a
  • alati i metode za CAAT 
  • centralizirani nadzor događaja u informacijskom sustavu

Držao je predavanja iz područja revizije i sigurnosti informacijskog sustava (dodiplomski i postdiplomski studij) te upravljanja neprekidnim poslovanjem (postdiplomski studij) na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Predavao je sigurnost tehnologije platnih sustava na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu (postdiplomski studij). Redovito drži predavanja na IT konferencijama iz područja integralne sigurnosti i zaštite, upravljanja neprekidnim poslovanjem i oporavkom IT-a, upravljanja IT-om i kvalitetom razvoja IT-a. Mario Žgela je jedan od osnivača Udruge za reviziju i kontrolu informacijskih sustava (Information Systems Audit and Control Association - ISACA) u Hrvatskoj 2001. godine. Certificirani je menadžer informacijske sigurnosti (Certified Information Security Manager - CISM), certificiran je za upravljanje informacijskim sustavom (Certified in the Governance of Enterprise IT - CGEIT) i za upravljanje rizicima i kontrolu informacijskih sustava (Certified in Risk and Information Systems Control - CRISC).