Skip to content Skip to navigation

Održan je hibridni konzorcijski sastanak u sklopu projekta WeRIn

Objavljeno: 25.10.2021

U ponedjeljak i utorak, 18. i 19. listopada na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu i na platformi Zoom održan je hibridni konzorcijski sastanak u okviru međunarodnog projekta Women Entrepreneurs in Regional Inclusive Entrepreneurial Ecosystems (WeRIn).

Projekt trajanja 36 mjeseca započeo je u siječnju 2021., a financiran je u okviru Erasmus+ programa Europske komisije u ukupnom iznosu od  999.639,00 EUR. Projektni konzorcij sastoji se od ukupno 14 partnera. Cilj projekta WeRIn je povećati udio diplomiranih žena poduzetnica i osigurati njihovu integraciju u regionalni poduzetnički ekosustav diljem Europe te unaprijediti učinkovitost poduzetničkog obrazovanja i programa za potporu poduzetništvu s aspekta rodne perspektive. Voditeljica projekta je doc. dr. sc. Kristina Detelj. Uz projektni tim Fakulteta organizacije i informatike, uživo su na sastanku sudjelovali članovi projektnog tima iz Nizozemske, Njemačke i Finske.

Cilj projektnog sastanka bio je analiza dosad provedenih projektnih aktivnosti i rezultata, kao i planiranje i rasprava o nadolazećim aktivnostima. Svi partneri predstavili su dobivene rezultate provedenog istraživanja makro i meso razine o inkluzivnosti poduzetničkog sustava u svojoj regiji. U okviru projektnog sastanka bila je organizirana radionica s ciljem provedbe diskusije o inovativnim rješenjima za identificirane slabosti i prijetnje na temelju rezultata istraživanja.

Ovim projektnim sastankom završena je provedba radnog paketa WP3 Research and Discovery i započinje provedba radnog paketa WP4 Design and Deployment čiji je nositelj FOI.

Sljedeća projektna aktivnost je organiziranje regionalnih radionica „Think Tank“ s ciljem okupljanja svih dionika poduzetništva kako bi se provela diskusija o mogućim inovativnim rješenjima za unaprjeđenje ekosustava ženskog poduzetništva. FOI kao projektni partner organizirat će regionalnu radionicu krajem godine.

Detaljnije informacije o projektu dostupne su na službenoj stranici projekta: https://werinproject.eu/

Kontakt: kristina.detelj@foi.unizg.hr