Skip to content Skip to navigation

NAJAVA: Okrugli stol 'Umjetna inteligencija – percepcija i stvarnost'

Odbor za suradnju s gospodarstvom i regionalni razvoj Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Inovacijskim centrom Nikola Tesla, organizira okrugli stol Umjetna inteligencija – percepcija i stvarnost. Održat će se u petak, 3. srpnja 2020. od 14:00 do 16:30 u Vijećnici Hrvatske gospodarske komore na zagrebačkoj adresi Rooseveltov trg 2.

Uvodna izlaganja u njegovu sklopu održat će profesori sa Sveučilišta u Zagrebu.

S Fakulteta organizacije i informatike gostovat će prof. dr. sc. Neven Vrček s izlaganjem na temu Primjena umjetne inteligencije u javnoj upravi.

Prof. dr. sc. Slobodan Ribarić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva govorit će na temu Povijest i trendovi razvoja umjetne inteligencije – jedan osobni pogled. S FER-a stižu i prof. dr. sc. Sven Lončarić s temom Centar za umjetnu inteligenciju FER-a, prof. dr. sc. Ivan Petrović koji će održati izlaganje Umjetna inteligencija u autonomnim robotskim sustavima. Predstavnici te institucije na okruglom stolu su i doc. dr. sc. Stjepan Groš s izlaganjem Primjena umjetne inteligencije u kibernetičkoj sigurnosti – statusi, zablude i izazovi te  prof. dr. sc. Gordan Šišul koji će odgovoriti na pitanje Može li se mobilna mreža pete generacije (5G) uspješno implementirati bez značajnog korištenja umjetne inteligencije?