Skip to content Skip to navigation

Laboratorij slave/FameLab 2011 – bliže se kvalifikacijska natjecanja u Osijeku, Splitu i Zagrebu

Pozivaju se studenti i mladi znanstvenici da sudjeluju u Laboratoriju slave 2011, natjecanju iz popularizacije znanosti u organizaciji British Councila pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Laboratorij slave je natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje mladim znanstvenicima i studentima pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti.

Traže se osobe koje svoj entuzijazam za znanost i tehnologiju žele podijeliti sa širom javnošću kroz kratka trominutna izlaganja o znanstvenoj temi po vlastitom izboru. Svi finalisti završnog natjecanja prolaze kroz program obuke iz prezentacijskih vještina i rada s medijima, a pobjednik hrvatskog Laboratorija slave putuje u lipnju u Britaniju na međunarodno natjecanje FameLab International na kojem su hrvatski predstavnici od početka natjecanja ostvarivali izniman uspjeh.

U natjecanju mogu sudjelovati osobe od 18 do 35 godina starosti koje pripadaju u jednu od navedenih kategorija:

  • Studenti dodiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija prirodnih znanosti, matematike, medicine i tehničkih predmeta. 
  •  Predavači znanstvenih i tehničkih predmeta, uključujući profesore znanstvenih predmeta. 
  • Osobe koje rade na primjeni znanosti, tehnologije ili matematike, na primjer službenici u patentnim uredima, statističari, računalni tehničari, konzultanti u industriji. 
  • Osobe koje rade na primjeni znanosti, matematike ili tehnologije u industriji ili poslovanju. 
  • Osobe koje rade na primjeni znanosti, matematike ili tehnologije u vojsci ili vladinim tijelima.

Sve informacije o ovogodišnjem Laboratoriju slave, datumima kvalifikacijskih natjecanja i uvjetima, zainteresirani mogu pronaći na stranicama British Councila