Skip to content Skip to navigation

Inchoo d.o.o. – najbolje malo i srednje poduzeće istočne Hrvatske dolazi na FOI

U srijedu, 14. siječnja 2015., na Fakultetu organizacije i informatike organizira se druženje s predstavnicima tvrtke Inchoo d.o.o. kroz niz aktivnosti. U sklopu događanaj studenti će moći čuti zanimljive priče iz malog poduzeća te kako radom i upornošću osnovati poduzeće koje broji 32 zaposlenika. Više detalja možete pročitati u nastavku ovog članka. 

thumbnail

Inchoo je tvrtka osnovana u Osijeku 2008. godine za pružanje cjelovitih rješenja na Magento platformi za izgradnju internetskih trgovina - usluge planiranja, savjetovanja, dizajna, izrade, optimizacije i podrške. Svoj odnos s Magentom potvrđuju postavši prvi službeni partner u jugoistočnoj Europi s najvećim brojem certificiranih stručnjaka u Magentu. Stručni tim Inchoo poduzeća sa zadovoljstvom dijeli znanja i iskustva na svojem blogu koji bilježi više od 200 000 posjeta mjesečno.  Kao jedni od osnivača udruge Osijek Software City potiču aktivnost u lokalnoj IT zajednici organizirajući predavanja, radionice i sl. Činjenica da Inchoo nema kredite i da im čak 98 posto prihoda čini izvoz u zemlje zapadne Europe, SAD-a, Bliskog istoka i Australije su realan pokazatelj uspješnosti ovog poduzeća. Perspektiva stručnog tima prepoznata je i nagrađena Poslovnim uzletom 2014. u kategoriji najboljih malih i srednjih poduzetnika.

U srijedu, 14. siječnja 2014. godine, FOI će posjetiti delegacija stručnjaka iz tvrtke Inchoo-a, na čelu s osnivačem poduzeća, Tomislavom Bilićem koji će održati predavanje otvoreno za sve studente FOI-ja. Projekt je nastavak priče nakon uspješne suradnje na Danu karijera, koji se održao na FOI-ju u svibnju 2014., sa svrhom uspostavljanja još konkretnije suradnje između akademskog i poslovnog sektora, od interesa za sve uključene strane. Osim samog predavanja, taj dan pripremljen je niz aktivnosti za studente FOI-ja, prema rasporedu koji slijedi u nastavku.

Program i opis događaja

  • 14:00-15:00 | Interaktivno predavanje – Ivan Weiler: Kreiranje online trgovine u Magentu [Info klub FOI]

Predavanje će obuhvatiti pregled i pojedinosti tehnologija i online trgovine te pogled u Magento "ispod haube" (pokazivanje rada u kodu, klikanje i snalaženje po Magentu i sl.). Kako bismo jednostavnije planirali prostorne i organizacijske potrebe, molimo sve zainteresirane za sudjelovanje na ovom dijelu programa, da se registriraju putem prijave na linku: http://tinyurl.com/inchpred

  • 15:00-16:00 | Razgovori za posao/praksu i neformalno druženje s poslodavcima [Info klub FOI]

Svi zainteresirani studenti i alumniji Fakulteta, bez obzira na smjer i godinu studija, imati će priliku nastaviti razgovor s predstavnicima poduzeća u opuštenoj atmosferi u kafiću u sklopu Fakulteta (Info klub). Pozivamo sve zainteresirane za razgovore za posao/praksu, da se registriraju putem prijave na linku: http://tinyurl.com/inchrazg

  • 16:00-17:15 | Predstavljanje/ocjenjivanje studentskih projekata [Info klub FOI]

10 timova po 4 studenta, predstavljat će svoje projekte stručnom ocjenjivačkom odboru sastavljenom od predstavnika poslodavaca i asistenata Fakulteta.

Studentski projekti koji će biti predstavljeni nastali su ih samostalnih studentskih ideja za inovativne aplikacije, u okviru rada na kolegiju Upravljanje informatičkim uslugama(UIU), no osim same ideje studenti će prikazati i funkcionalan prototip na koji će biti stavljen poseban naglasak u izlaganjima.

S obzirom da se većina studenata prvi put susreće s ovim formatom predstavljanja svojih ideja, a posebice pred poslodavcima, za njih je omogućena priprema vještina prezentiranja i izrade pitcha, u danima koji prethode glavnom događaju.

Primarna ideja ovog dijela projekta je da se studente motivira za rad na vlastitim idejama i prijavu na start-up kampove, natjecanja te natječaje. Očekivani rezultat projekta je poticanje studentske populacije na proaktivniji i odvažniji pristup razvoju vlastite karijere te odvažnom pomaku prema svojim prvim poduzetničkim koracima.

  • 17:15-18:30 | Interaktivno predavanje – Tomislav Bilić: Inchoo [Dvorana 1, FOI 1]

Ovo zanimljivo i poučno predavanje održat će se u dvorani 1 (FOI 1), u okviru kolegija Upravljanje informatičkim uslugama, a na sudjelovanje su pozvani svi zainteresirani studenti, svih smjerova. Tijekom predavanja biti će prikazani zanimljivi primjeri iz prakse te iz poslovanja poduzeća. Studentima će biti pružen uvid u poveznicu između teorijskog dijela koji se uči u akademskim krugovima i primjene u realnom poslovnom sustavu.

  • 18:30–18:45 | Proglašenje najboljeg rješenja i podjela priznanja studentima – Po završetku predavanja, svim studentskim timovima dodijelit će se priznanja za sudjelovanje, a onima koji su najbolje predstavili svoj koncept dodijelit će se i diplome.

Tijekom cijelog dana, na ulazu u Fakultet bit će postavljen i Inchoo pult s informativnim materijalima te vas sve pozivamo da iskoristite ovu priliku i iz prve se ruke informirate o svojim potencijalima zapošljavanja te saznate više o iskustvima iz poslovnog okruženja, kako biste se što bolje pripremili za skori izlazak na tržište rada.

Za sve upite, možete nam se javiti putem maila cpsrk@foi.hr. Vidimo se u srijedu!