U ime Fakulteta priznanje je preuzeo prof. dr. sc. Zlatko Erjavec, prodekan za studijske programe, koji je zahvalio svim autorima i suradnicima na predanom radu te istaknuo važnost kontinuiranog ulaganja u izdavačku djelatnost kao temelj unapređenja nastavnog procesa.

Foto: priznanje Sveučilišta povodom Dana sveučilišne knjige
Dan sveučilišne knjige održava se u sklopu Tjedna Sveučilišta u Zagrebu (3. – 15. studenoga 2025.), tradicionalne manifestacije kojom se obilježava početak nove akademske godine i promiču različiti aspekti sveučilišnog djelovanja. Program je otvorio rektor prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, koji je naglasio važnost izdavačke aktivnosti za očuvanje i prijenos znanja te poticanje akademske izvrsnosti.
FOI se danas može pohvaliti bogatom vlastitom nakladom koja obuhvaća 17 udžbenika u nizu Manualia Universitatis studiorum Zagrabiensis - Udžbenici Sveučilišta u Zagrebu. Udžbenici pokrivaju polja informatike, matematike, ekonomije, organizacije, menadžmenta i digitalne transformacije. Ova izdanja svjedoče o predanosti Fakulteta razvoju obrazovanja i znanosti te o važnoj ulozi FOI-ja u unaprjeđenju sveučilišne izdavačke djelatnosti.
U ak. godini 2024./2025. izdana su tri sveučilišna udžbenika FOI-jevih autora:
- MATEMATIKA ZA INFORMATIČARE (drugo dopunjeno izdanje)
Udžbenik Sveučilišta u Zagrebu
Autori: prof. dr. sc. Blaženka Divjak, Tihomir Hunjak, prof. emer.
Nakladnik: Sveučilište u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike
Godina: 2025. - TAMNA STRANA MARKETINGA
Udžbenik Sveučilišta u Zagrebu
Autor: prof. dr. sc. Damir Dobrinić
Nakladnik: Sveučilište u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike
Godina: 2025. - ERP SUSTAVI - TEMELJ SUVREMENOG POSLOVANJA
Udžbenik Sveučilišta u Zagrebu
Autor: prof. dr. sc. Ruben Picek
Nakladnik: Sveučilište u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike
Godina: 2025.
FOI tako i dalje potvrđuje svoj status jednog od najistaknutijih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prepoznatog po visokoj produktivnosti, kvaliteti i inovativnosti u akademskoj i izdavačkoj djelatnosti.

