Skip to content Skip to navigation

Dekanici FOI-ja svečano uručena Nagrada župana Varaždinske županije

Objavljeno: 08.09.2023

Dekanici Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Nini Begičević Ređep jučer je na svečanoj sjednici Varaždinske županije, održanoj u Areni Varaždin, uručena Nagrada župana za dugogodišnji doprinos razvoju visokoškolskog obrazovanja, za znanstvena postignuća kao i doprinos u razvoju IT regije sjevera Hrvatske.

Nagradu joj je svečano uručio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a u obrazloženju Nagrade stoji:

Nina Begičević Ređep kao prva žena dekanica na čelu Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu te svojim doprinosom od 12 godina u upravi FOI-ja dala je izniman doprinos u razvoju te visokoobrazovne i međunarodno prepoznate institucije.

Istaknula se u povezivanju FOI-ja s gospodarstvom, posebice IT kompanijama, intenzivnoj projektnoj međunarodnoj suradnji, znanstvenoj izvrsnosti, internacionalizaciji kao i infrastrukturnim projektima poput novobnovljene Vile Oršić.

Nina Begičević Ređep je autorica više od 70 znanstvenih radova te više knjiga i monografija. Vodila je i sudjelovala na više od dvadeset međunarodnih znanstvenih projekata, a osnovala je i Laboratorij za strateško planiranje i odlučivanje.

Bila je aktivna i u županiji te se kontinuirano zalagala za razvoj obrazovanja kao vijećnica Županijske skupštine te kao predsjednica i članica više povjerenstava.

Iskrene čestitke svim laureatima, a posebno dekanici prof. Nini Begičević Ređep!