Skip to content Skip to navigation

Centar za volontiranje i humanitarni rad FOI-a sudjelovao u akciji Hrvatska volontira

Hrvatska mreža volonterskih centara već četvrtu godinu za redom organizira manifestaciju Hrvatska volontira, čiji je glavni cilj promovirati volonterske programe različitih organizacija te vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca. Ove godine akcija se održava u razdoblju od 19. do 24. svibnja 2014. godine, a glavni naglasaka stavlja se na volontiranje mladih, o čijim vrijednostima, pogledu i stavu ovisi budućnost našeg društva.

Tako se ove godine u akciju Hrvatska volontira uključio i Centar za volontiranje i humanitarni rad Fakulteta organizacije i informatike, čiji su brojni volonteri studenti, ciljna skupina ovogodišnje manifestacije. Volonterski projekt FOI-jevog volonterskog centra pod nazivom Informatička radionica započeo je u studenom prošle godine u suradnji s Domom za starije i nemoćne osobe u Varaždinu. Kao glavni cilj projekta navodi se informatičko opismenjavanje osoba starije životne dobi, pa su tako volonteri osmislili i sami kreirali radionice za koje su smatrali kako bi mogle koristiti polaznicima. Osim upoznavanja osnovnih funkcija paketa Microsoft Office, sudionici informatičke radionice imali su priliku naučiti i kako se koristiti internetom, kao i osnovnim alatima na internetu. Nakon prvih nekoliko zajedničkih radionice, volonteri su nastavili u istom terminu raditi s korisnicima individualno, ovisno o njihovim preferencijama i željama.

Projekt Informatička radionica prepoznat je kao kvalitetan i od strane Hrvatske mreže volonterskih centara te je uvršten u manifestaciju Hrvatska volontira. Tako su studenti FOI-a i ovog utorka, 20. svibnja, posjetili Dom za starije i nemoćne osobe i zajedno s polaznicima radionice ponovili već ranije naučeno i kasnije ostavili mjesta za njihove individualne želje, kao i druženje i dogovore za daljnje zajedničke aktivnosti.