Skip to content Skip to navigation

Centar za podršku studentima (CPSRK) FOI-ja uvršten među europske primjere dobre prakse

Objavljeno: 07.03.2018

Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK FOI) uvršten je među europske primjere dobre prakse suradnje između akademskog i poslovnog sektora u sklopu inicijative University-Business Cooperation koja se provodi od strane Europske komisije. 

Centar za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK) djeluje na Fakultetu organizacije i informatike od 2012. godine. U proteklih šest godina djelovanja istaknuo se kao jedan od vodećih karijernih centara na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj koji aktivno radi na poboljšanju kvalitete cjelokupnog iskustva studiranja za studente i studentice FOI-ja na način da ih podržava, motivira i karijerno usmjerava.

Kroz mnogobrojne aktivnosti pomaže studentima kako bi se uspješno nosili s akademskim izazovima, napredovali kroz studij i počeli graditi svoju karijeru već tijekom studentskih dana, s posebnim naglaskom na aktivnosti u suradnji s poslodavcima kao najvažnijim partnerom CPSRK-a. Primarne aktivnosti CPSRK-a u suradnji s poslodavcima uključuju:

  • Financijsko, logističko i mentorsko podržavanje studentskih inicijativa i natjecanja
  • Organizacija Tjedna karijera
  • Posjete poduzećima
  • Pozvana predavanja i radionice od strane poduzeća
  • Administracija i provedba stručne studentske prakse
  • Informiranje o prilikama za zaposlenje putem CPSRK portala i Facebook stranice
  • Podrška studentskom poduzetništvu kroz projekt Startup@FOI
  • Objave priča uspješnih FOI alumnija

Centar uspostavlja i njeguje aktivnu suradnju s 50-ak poduzeća na godišnjoj razini te dodatno pruža studentima podršku u provedbi stručne prakse u jednom od gotovo 700 poduzeća s kojima FOI ima potpisan sporazum o suradnji. Kroz sve te aktivnosti, ne samo da koristi studentima pri širenju izbora za stručnu praksu, ili pri izboru prvog poslodavca i lakšem pronalasku posla, već koristi i poslodavcima u pronalasku profesionalnih kadrova za razvoj svog poslovanja.

Sve spomenute aktivnosti prepoznate su, ne samo od drugih visokih učilišta u Hrvatskoj kojima je CPSRK mentor u osnivanju karijernih centara, već i od strane Europske komisije u sklopu provedbe projekta University-Business Cooperation. Naime, u sklopu spomenutog projekta, kojem je cilj pružiti sveobuhvatniji i ažurniji uvid u stanje suradnje između poslovnog i akademskog sektora u Europi, odabrano je 40-ak primjera dobre prakse na razini cijele Europe. Primjer CPSRK-a se tako našao u društvu drugih pozivnih primjera renomiranih europskih obrazovnih institucija, istraživačkih centara i kompanija.

Primjeri svih dobrih praksi dostpni su na web stranici projekta, a izvještaj o CPSRK-u može se preuzeti putem sljedeće poveznice.

Više informacija o aktivnostima CPSRK-a možete pratiti putem CPSRK portala i Facebook stranice.