Skip to content Skip to navigation

50 godina Sveučilišnog računskog centra (Srce) - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja!

Objavljeno: 28.04.2021

Sveučilišni računski centar (Srce) je središnja infrastrukturna ustanova cjelokupnog sustava znanosti i visokog obrazovanja Republike Hrvatske koja djeluje u području izgradnje, održavanja i podrške uporabi moderne računalne, komunikacijske, posredničke, podatkovne i informacijske infrastrukture (e-infrastrukture). Srce je istovremeno i računski i informacijski centar Sveučilišta u Zagrebu, nadležan za koordinaciju razvoja moderne e-infrastrukture za moderno i otvoreno obrazovanje i znanost (srce.unizg.hr).

Fakultet organizacije i informatike i Srce surađuju već dugi niz godina na brojnim projektima, ali i na razini razmjene iskustva i dobre prakse. Uloga Srca u zajednici je značajna, a društvena korist za obrazovne i znanstvene institucije, znanstvenike, nastavnike, studente, te puno širu zajednicu jest nemjerljiva – rekla je dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep u intervju povodom 50 godina Sveučilišnog računskog centra.  

Srce svojih 50 godina obilježava nizom radionica i predavanja, a više informacija nalazi se na: https://50.srce.hr/dogadanja.html

Detaljnije o obilježavanju pedesete obljetnice računskog centra Srce možete pronaći u novom broju publikacije - Srce novosti.