Skip to content Skip to navigation

2. Voogle startup kutak

U utorak, 22.01.2013. u 18:30 u dvorani 1, Fakulteta organizacije i informatike, Pavlinska 2 održat će se drugi VOOGLE startup kutak. Tema ovog događaja je lean startup pristup koji je u posljednje vrijeme toliko popularan i često korišten način na koji tvrtke razvijaju i lansiraju nove proizvode da se može nazvati i lean startup pokretom.

Uvodnom prezentacijom Matija Zlatarek upoznat će sudionike s osnovnom idejom lean startup pristupa te, na primjerima svima nam znanih uspješnih tvrtki, dočarati njegove koristi. Matija je  student pete godine FOI-a i posljednjih godinu dana redovni autor tekstova za portal i mjesečnik ZIMO Magazine u kojem donosi osobno mišljenje o poslovnim i tehnološkim trendovima.

Nakon uvodne prezentacije uslijedit će dva interaktivna panela. Na prvom panelu gostovat će dr. Slobodan Jurač, znanstvenik s MIT-a i jedan od članova MIT komisije za ocjenjivanje startup-ova te investitor za vrijeme dotcom boom-a. Svoja lean startup iskustva i zanimljiva razmišljanja o novim trendovima u svijetu inovativnih kompanija iznijet će u razgovoru koji će moderirati Saša Fišter i Karlo Kukec. Drugi panel ugostit će Zvonimira Dimovskog, direktora varaždinske tvrtke MediaTrend koji će sudionicima prenijeti konkretna iskustva u komercijalizaciji svojeg projekta Web2Mobile. Sudionici će gostima moći postavljati pitanja uživo ili putem servisa Wall of Tweets.

Da li i kako lean startup pristup primjenjuju mlade startup tvrtke iz Tehnološkog parka Varaždin i Zagrebačkog inkubatora poduzetništva predstavit će njihovi inkubanti u obliku pitcheva. Varaždinske snage branit će Zimo digital, Biznea i Klik.Ured dok će Zagreb predstavljati mash.me i 2D Market. Predviđeni su pitchevi u trajanju od 2 minute te  dodatne 4 minute za pitanja sudionika. Online glasanjem bit će odabran najbolji pitch.

Agenda:

  • 18:30 Matija Zlatarek (ZIMO) - Lean startup pristup
  • 18:40 Lean startup panel 1 - dr.Slobodan Jurac (MIT) - moderator: Saša Fišter
  • 19:05 Lean startup panel 2 - Zvonimir Dimovski (MediaTrend) - moderator: Karlo Kukec
  • 19:30 Pitch 1 - Zimo digital
  • 19:36 Pitch 2 - mash.me
  • 19:42 Pitch 3 - Biznea
  • 19:48 Pitch 4 - 2D Market
  • 19:54 Pitch 5 - Klik.Ured
  • 20:00 Neformalno druženje 

Organizacija trećeg događaja ovog tipa najavljuje se krajem veljače ili početkom ožujka u kinu Galerija, a tema će biti vezana uz komercijalizaciju intelektualnog vlasništva. Do tada će se organizaciji pridružiti i novi partneri, ali o tome će više riječi biti na samom događaju.

Podsjećamo da su strateški partneri Voogle startup kutka Tehnološki park Varaždin, Tovarna podjemov Maribor, CRANE – Hrvatska mreža poslovnih anđela, CISEX – Hrvatski nezavisni izvoznici softvera, FOI – Fakultet organizacije i informatike te PMI ogranak Hrvatska – Udruga za projekt menadžment.

Medijski partneri događaja su Zimo.co i evarazdin.hr. Orion informatika omogućiti će prijenos događaja uživo, stoga oni koji neće imate prilike doći ili će ostati bez svog mjesta, moći će Voogle startup kutak pratiti putem livestreaminga.

Sudjelovanje na događaju je besplatno, a prijaviti se može putem online obrasca: http://goo.gl/ykyYL

Sve novosti vezano uz Voogle startup kutak mogu se pratiti putem Facebooka, Twittera i Youtubea.

VOOGLE startUP kutak