Skip to content Skip to navigation

Startup@FOI

Slijedeći svjetske trendove poticanja poduzetništva na sveučilišnoj razini, startup @ foi nudi podršku studentima u osnivanju vlastitog poduzeća u obliku stručne i financijske pomoći.

Unutar startup @ foi sustava podrške, a u svrhu podupiranja izvrsnosti i razvoja poduzetničke svijesti, FOI studentima pruža podršku u osnivanju vlastitog studentskog poduzeća, u vidu besplatnog savjetovanja, spajanja s uspješnim predstavnicima IT scene te potencijalnim mentorima, eksternaliziranih računovodstvenih i pravnih usluga te vrlo skoro i osiguravanjem mjesta za predinkubaciju u Tehnološkom parku Varaždin. Ova inicijativa na tragu je svjetskih trendova poticanja poduzetništva uspostavom sveučilišnih akceleratora za razvoj studentskih startupova.

Ovakva vrsta sustava podrške zainteresirala je i pojedina uspješna poduzeća - Degordian, Mediatoolkit i Repsly Hrvatska, koja su se već samonicijativno javila sa željom za uključenjem u ovaj sustav i mentoriranjem studentskih startupova.

Fakultet organizacije i informatike potpisao je sporazum s Tourgentom, poduzećem studenata Matije Matije i Milana Kovačića, studentima preddiplomskog studija Informacijski sustavi i poslovni sustavi i Ivana Jolića, njihovog kolege s preddiplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Potpisivanjem ovog sporazuma s Fakultetom organizacije i informatike Tourgent je postalo prvo studentsko poduzeće koje je ušlo u sustav podrške studentskih poduzeća, startup @ foi, uspostavljen na Fakultetu organizacije i informatike.

Fakultet organizacije i informatike ponosan je napoduzetnički duh svojih studenata te vjeruje da je Tourgent prvi od mnogih nadolazećih studentskih startupova u sustavu startup @ foi.