Skip to content Skip to navigation

Sport

Sportska udruga FOI-ja (SUFOI) okuplja studente koji žele rekreativno sudjelovati u sportskim aktivnostima.

SUFOI je  radi organiziranja, promicanja, razvitka i unapređenja cjelokupne sportske aktivnosti svih studenta, profesora i djelatnika i s namjerom prezentiranja ugleda Fakulteta organizacije i informatike, kako u Hrvatskoj tako i izvan njezinih granica. Predsjednik SUFOI je predavač iz TZK prof. Damir Vučić.

SUFOI organizira različite sportsko-rekreacijske sadržaje i programe kao što su natjecanja u nogometu, košarci, odbojka, šah, stolni tenis, kros, plivanje, biciklizam, planinarenje, aerobik, skijanje, sportovi na vodi, mačevanje i dr. Osim natjecanja, svake akademske godine organizira se i planinarenje na obližnje planine, koje se realizira uz pratnju pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja i medicinskog osoblja.

Najznačajniji događaj koji organizira SUFOI je FOIjada, dan sporta na FOI-ju, koji se održava na kraju svake akademske godine i okuplja veliki broj studenata i nastavnika Fakulteta u raznim sportskim disciplinama (nogomet, košarka, odbojka, stolni tenis, šah, streljaštvo).

Sport kroz nastavu

Tjelesna i zdravstvena kultura je predmet koji je obavezan na preddiplomskim studijima Informacijski sustavi i poslovni sustavi, Ekonomika poduzetništva i na stručnom studiju Primjena informacijske tehnologije u poslovanju. Nastava se izvodi jednom tjedno u trajanju od 1 punog sata, a studenti mogu izabrati sport koji žele igrati. Ponuđeni su: mali nogomet, stolni tenis, odbojka, košarka te badminton.

Studenti mogu izabrati i neki od ponuđenih izbornih programa s vlastitim financiranjem. Dodatni izborni programi i aktivnosti se plaćaju semestralno, a u ponudi su: teretane, magicwell fitness za žene, sportsko mačevanje, japansko mačevanje (kenjutsu), biciklizam, planinarenje, skijanje, sportovi na vodi, borilački sportovi i samoobrana, klizanje, kuglanje i bowling, zumba, salsa, streljaštvo i paintball.

Osim programa i sportova koji se održavaju kroz nastavu iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura povremeno se održavaju i dodatni sadržaji i natjecanja koja okupljaju veliki broj studenata.

  • Cross se obično organizira tijekom studenog u blizini rijeke Drave.
  • Bowling se organizira u suradnji s Lumini centrom.
  • Planinarenje se organizira i nastoji provesti dva puta u akademskoj godini.
  • ELEKTRIJADA je međunarodni susret studenata elektrotehnike i računarstva.
  • LUMINI PONG je program koji se organizira u suradnji s Lumini centrom i udrugom Starr