Skip to content Skip to navigation

Akademski pjevački zbor FOI-ja

Zbor FOI-ja potiče kreativno izražavanje, međusobno umrežavanje i dobru zabavu studenata i djelatnika FOI-ja.

O Zboru

Akademski pjevački zbor Fakulteta organizacije i informatike (FOI-ja) osnovan je 24. veljače 2016. godine odlukom dekana Fakulteta, prof. dr. sc. Nevena Vrčeka, a nedugo nakon toga krenuo je i s prvim probama. Utemeljitelji zbora su izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, prefektica Zbora, i doc. dr. sc. Ivan Malbašić, koji je ujedno i prvi voditelj i dirigent Zbora, dok je predsjednica Zbora Josipa Tadić. Zbor trenutno broji 20-tak članova, uz stalni trend povećanja broja zboraša. :-)

Kontakt i prijave

 

zbor@foi.hr

Glavna svrha djelovanja Akademskog pjevačkog zbora FOI-ja je omogućavanje kreativnog izražavanja, međusobnog umrežavanja i dobre zabave sadašnjih i bivših studenata i djelatnika FOI-ja, te obogaćivanje ponude izvannastavnih sadržaja. Aktivnim muziciranjem i zajedničkim djelovanjem Zbor priprema sadržaje za javne nastupe, uz tri specifična cilja:

  • očuvanje, razvoj i popularizacija mješovitog, neprofesijskog zborskog pjevanja,
  • razvoj i promicanje glazbene kulture posebice među akademskom zajednicom te njegovanje glazbene kulturne baštine,
  • promicanje ugleda Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Zbor u svome repertoaru njeguje različite glazbene stilove, od klasične zborske literature do skladbi suvremenog ili popularnog višeglasja, kao i klapske skladbe. Poseban naglasak je na skladbama i/ili obradama hrvatskih skladatelja, a skladbe se izvode ili a cappella ili uz instrumentalnu pratnju.

Nastupi

Prvi nastup Zbora bio je na VI. Festi choralis – smotri zborova, klapa, vokalnih i glazbenih sastava i ansambala Sveučilišta u Zagrebu, održanoj 3. lipnja 2016. godine u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu. Osim redovitog sudjelovanja na smotrama pjevačkih zborova Sveučilišta, Zbor nastupa i na svim važnijim događajima za Fakultet, od svečanog obilježavanja Dana Fakulteta, svečanih studentskih promocija, kao i na ostalim prigodnim događajima, a u planu je i održavanje samostalnih cjelovečernjih koncerata.

Kako postati član Zbora?

Članovi Zbora mogu biti sadašnji i bivši studenti i djelatnici FOI-ja, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji Fakulteta. Poznavanje nota te prethodno glazbeno iskustvo i obrazovanje su poželjni, no ne i nužni za pristupanje Zboru. Od puno veće važnosti za članstvo u Akademskom pjevačkom zboru FOI-ja su sklonost prema glazbi i zborskom pjevanju, volja te redoviti dolasci na probe Zbora koje se u pravilu održavaju dva puta tjedno (najčešće utorkom i četvrtkom od 18:00 do 20:00 sati).

Svoju namjeru za članstvo u Zboru, kao i sva eventualna pitanja, pošaljite e-mailom na zbor@foi.hr!