Skip to content Skip to navigation

Osnovne informacije

FOI je jedna od sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Nalazi se u sjevernoj Hrvatskoj, u samome centru prekrasnog grada Varaždina.

FOI djeluje više od 50 godina, što je za studij suvremenih tehnologija dugo razdoblje. Tijekom tog razdoblja Fakultet obrazuje najstručnije kadrove u području informacijskih znanosti (informatike) i informacijskih tehnologija, kao i ekonomije, organizacije, komunikologije i drugih srodnih područja.

Za obrazovanje studenata osigurana je sva potrebna infrastruktura: opremljeni laboratoriji, videokonferencijske dvorane, sustav za elektroničko učenje, bežična mreža zgradama Fakulteta te moderno opremljena knjižnica i čitaonica.

Kako bi se osigurao dodatni prostor za više studijskih programa, osim u glavnoj zgradi na Korzu (tzv. FOI 1), nastava se održava i u zgradi koju je Fakultet dobio od Grada Varaždina (tzv. FOI 2).

Zgrada FOI 2 udaljena je pet minuta od središta grada i FOI-ja 1, na putu prema Studentskom domu Varaždin i novoizgrađenom Studentskom restoranu.

2876
 
studenata
9
studija
25
 
aktivnih projekata

Uprava

Naša vizija

  • FOI je nacionalni fakultet za izvrsnost u obrazovanju, znanstvenoistraživačkom radu i transferu znanja u primjenu u području organizacije, informatike te komplementarnim područjima.

Naša misija

  • Provođenje znanstvenih istraživanja u informacijsko komunikacijskom području, kao i u drugim znanostima kojima se bave istraživači FOI-ja u okviru međunarodnih i domaćih znanstvenih i razvojnih projekata i rezultiraju primjenom u nastavnom procesu i transferom znanja u praksu.

  • Provođenje prepoznatljivih i akreditiranih studija informatike, organizacije i ekonomije na preddiplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj razini te za potrebe cjeloživotnog obrazovanja.

  • Poticanje, organiziranje i izvođenje primijenjenih projekata te prijenos poznatih i novostvorenih znanja prema gospodarstvu, javnim službama i društvu u cjelini.

Naše vrijednosti

  • Kompetentno nastavno osoblje koji su lideri u svojim znanstvenim i stručnim područjima u RH i imaju nacionalnu i međunarodnu reputaciju

  • Dosadašnje reference FOI-ja koje jamče najvišu razinu kvalitete u nastavi, primijenjenim istraživanjima i transferu znanja u primjenu

  • Ugodna sredina za boravak (barokni grad duge povijesti, tradicije i kulture), kao i prestižno mjesto studiranja

  • Brzo zaposlenje nakon dovršetka studija, kao i mogućnost permanentnog daljnjeg obrazovanja; jaka infrastrukturna potpora ostvarenju temeljnih djelatnosti Fakulteta

  • Briga o studentima i njihovom standardu.