Skip to content Skip to navigation

Studenti UCF-a na FOI-ju 2010.

Imena studenata: 
Laura Adarve
Stephanie Parenti
Lilian Milanes
Amethyst Strickland
Candice Torres
Marcus Sanderlin
Mjesto boravka: 
FOI Varaždin
Godina: 
2010
Program: 
Interdisciplinarna studentska istraživačka konferencija

U razdoblju od 03. srpnja do 12. srpnja 2010.g. Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu bio je domaćin interdisciplinarne studentske istraživačke konferencije koju su zajedno organizirali University of Central Florida iz Orlanda (UCF) i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI).

Osim u službenom programu konferencije, studenti UCF-a i FOI-a sudjelovali su u različitim aktivnostima i posjetima kako bi bolje upoznali lokalnu zajednicu, povijest regije, kulturnu i prirodnu baštinu, a različite aktivnosti u kojima su sudjelovali bile su organizirane s ciljem stjecanja novih interkulturalnih kompetencija. Grupa UCF studenata i FOI-a posjetila je Američko veleposlanstvo u Zagrebu, Grad Opatiju, Varaždinsku županiju i 1. Osnovnu školu u Varaždinu, dvorac Trakošćan, Muzej neandertalaca u Krapini i Varaždinske toplice, a volontirali su i na Europskom prvenstvu u atletici za osobe s intelektualnim poteškoćama.
S obzirom da je ova posjeta bila od iznimne koristi ne samo za UCF studente nego i za FOI studente, pokušat ćemo program pretvoriti u program razmjene te nastaviti surađivati i na drugim razinama suradnje. FOI i UCF potpisali su Krovni sporazum o akademskoj suradnji 01. srpnja 2010.g., koji će biti temelj za buduće zajedničke aktivnosti razmjene i istraživačke projekte.

Pojedinačnim intervjuima studenata možete pristupiti na sljedećim poveznicama:

Laura Adarve
Stephanie Parenti
Lilian Milanes
Amethyst Strickland
Candice Torres
Marcus Sanderlin