Skip to content Skip to navigation

David Holjevac na ljetnoj stručnoj praksi na Sveučilištu Cincinnati

Imena studenata: 
David Holjevac
Mjesto boravka: 
University of Cincinnati
Godina: 
2017

David Holjevac, student 1. godine studija PITUP će lipanj i srpanj 2017. godine provesti na stručnoj praksi na University of Cincinnati (UC) u Ohiu, SAD. FOI već nekoliko godina intenzivno surađuje s UC-em, te su temeljem te suradnje ponudili studentima FOI-ja da se prijave za stručnu ljetnu praksu u UC International. David se prijavio i izabrali su ga da zajedno s grupom studenata iz cijelog svijeta radi na video i promotivnim materijalima UC-a.

Davidova iskustva možemo pratiti u nastavku.

Sretno Davide!
 

Polazak u Ameriku

 
Pozdrav svima.

Evo sutra putujem u Ameriku u 08:30 sati , prvo imam let do Londona pa iz Londona u Dallas i na kraju Cincinnati.
Put traje oko 12 sati s dva presjedanja, nadam se da će let bit miran.

Na dolasku u Cincinnati dočekat će me Natalie iz njihov Ureda za međunarodnu suradnju. Ona će me odvesti u kampus u kojem ću živjeti za vrijeme boravka na UC-u. Imam nekoliko slobodnih dana i nadam se da će mi to biti dovoljno da se upoznam sa svima i s kampusom.

Očekujem veliko životno iskustvo i poznanstva iz cijelog svijeta. Ovo mi je prvo putovanje u  Ameriku i nadam se jako dobrom iskustvu. Volio bih imati dobar i komunikativan tim.  
 

31. svibnja 2017.

Ovo mi je treći dan u Cincinnatiju i prezadovoljan sam.

Smješten sam u kampusu koji je predivan i odlično uređen,  dosta velik i još neznam gdje su neke stvari ali s vremenom ću se priviknuti. Kantina je super, mogu jesti koliko god hoću, ogroman je izbor jako dobre hrane. Mogu koristiti teretanu, igrališta i staze za trčanje  - to me drži aktivnim.

Sutra počinje prvi dan prakse i vrlo sam uzbuđen radi toga.

Cincinnati sam po sebi nije nešto poseban grad, klasičan američki bih rekao.

7. lipnja 2017.

Počeo sam raditi 1.6. kao Communication Intern na sadržaju za  UC aplikaciju, zajedno  s kolegom Zhao iz Hong Kong-a. Prikupljamo sadržaj i informacije od drugih studenta s UC-a i ubacujemo u aplikaciju koja će bit online 1.7.

Radim od 09:00 - 17:00 sati tako da se dosta radi. Jedna od slika je i dizajn koji sam napravio za UC International, Natalie, moja domaćica,  je oduševljena.


Ništa se trenutno zanimljivo nedogađa, svaki dan je skoro pa isti radi posla tako da nemam previše o čemu pisat.

Ova zadnja slika je samo primjer koliko je Amerika skuplja od Europe. Sve na slici je koštalo 80 dolara - 530 kuna (stvari na krevetu). Troškovi ovdje su ogromni, npr. Belgium waffles sa slaninom je 9.50 dolara.

David Holjevac u Cincinnatiju 2017
 

15. srpnja 2017. - Kampiranje na jezeru Dear Creek

David Holjevac - Dear Creek

Za kraj...

Praksa u Americi je završila. Sveukupni dojam je odličan i skoro pa neopisiv. Puno me ljudi pitalo kako je bilo no to se ne može opisat. Sve stvari koje su se desile, situacije, putovanja, prijateljstva...To je nešto neopisivo ali definitivno nešto što bih svakome preporučio.

Kada je praksa završila imao sam još 10 dana za razgledavanje SAD-a. Posjetio sam New York na 7 dana. New York je predivan i definitivno mjesto koje bi svatko morao posjetiti. Dok sam bio u New Yorku otišao sam na jedan dan u Washington. Zadnja dva dana proveo sam u Chicagu. Rekao bih da je Chicago manja verzija New Yorka.

Ovo je bilo moje veliko životno iskustvo, ali težim da ih imam čim više. Izgradilo me kao osobu, sam bit 7 dana u New Yorku nije mala stvar. Naučiš komunicirati s ljudima, procijeniš sam neke situacije, pratiš instinkt itd.

Sama prilika što sam uopće otišao u Ameriku je savršena i za to bih se zahvalio FOI-ju. Pružio mi je nešto što ću pamtiti cijeli život.

David Holjevac

 
David Holjevac - povratak