Skip to content Skip to navigation

9. međunarodni studentski simpozij o interkulturalnom učenju

Imena studenata: 
Karlo Budanec
Karla Češković
Helena Jančevec
Mihael Kirin
Nikolina Landripet
Antonio Pavlović
Karlo Strahija
Petra Štefić
Dora Trogrlić
Godina: 
2019

Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu je od 14. do 25. lipnja 2019. godine bio domaćin tradicionalnog Studentskog međunarodnog simpozija/ 9th Student’s Symposium: Research Topics and Intercultural Learning in the International Context.

Ovogodišnji partneri Simpozija bili su predstavnici američkih Sveučilišta:

  • DePaul University, Chicago, IL,
  • University of Cincinnati, OH,
  • University of South Carolina, SC i
  • University of Central Florida, Orlando, FL, USA.

Na ovogodišnjem Simpoziju sudjelovalo je 14 gostiju iz SAD-a, uz više od stotinu studenata Fakulteta organizacije i informatike i Erasmus studenata iz Francuske. U različite radionice posredno je bilo uključeno 300-tinjak pripadnika lokalne zajednice.

Cilj ovog Simpozija je umrežavanje nastavnika i studenata u međunarodne istraživačke timove, upoznavanja s različitostima u kulturi, povezivanje s potrebama lokalne zajednice na projektima volontiranja i pronalaženje načina uključivanja studenata slabije zastupljenih skupina u proces obrazovanja. Gostujući studenti su stipendisti TRIO McNair programa stipendiranja nadarenih, koji često dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, prva su generacija studenata u obitelji i  pripadnici su nacionalnih manjina. Suradnja s federalnim McNair programom naglašava upravo važnost socijalne dimenzije obrazovanja. Radi se o suradnji koja je započela 2010. godine, a do sada je u mobilnosti u oba smjera sudjelovalo 83 nastavnika i studenata iz SAD-a i sa FOI-ja.

Program ovogodišnjeg Simpozija dostupan je OVDJE.

Iskustva studenata i više detalja o njihovom putovanju možete pronaći u nastavku.

BLOGOVI STUDENATA

GOSTOVANJE U EMISIJI VEKERICA (VTV)