Skip to content Skip to navigation

Projekti

Studiranje na FOI-ju zapravo je puno više od samog studiranja jer FOI redovito potiče svoje studente da razvijaju vlastite projekte i pritom im pruža potrebnu pomoć mentora i infrastrukturu za rad.

Tako su studenti poslali sondu u Zemljinu stratosferu u okviru projekta Stratoberry PI testirajući tako utjecaj ekstremnih uvjeta zemljine stratosfere na računalnu opremu.

U međuvremenu studenti su izradili nagrađivanu aplikaciju Kap života koja povezuje donore krvi sa institucijama za prikupljanje krvi te su čak osmislili i pametnu biljku koja tvita, ona potrebe za vodom, svojim uzdržavateljima, redovito prenosi uz pomoć twitter servisa.

Kako bi pružili sigurnost svim vlasnicima bicikala naši studenti su radili i na razvoju aplikacijskog rješenja za registraciju bicikala koja se koristi u MUP-u.

Da početak studiranja brucošima prođe što bezbolnije pobrinuli su se naši studenti te pokrenuli projekt Buraz gdje studenti starijih godina mogu dobiti svog brucoša kojeg će mentorirati i usmjeravati kroz studentski život.

Buraz

Više

StratoBerry Pi

Više