Skip to content Skip to navigation

Koronavirus (COVID – 19)

OSNOVNE INFORMACIJE

Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji i svijetu te slijedeći upute svih mjerodavnih institucija u cilju sprečavanja koronavirusnih infekcija i zaštite svih članova zajednice pa tako i svih naših studenata i djelatnika, Fakultet organizacije i informatike pokrenuo je sljedeće mjere, koje su na snazi od ponedjeljka, 16. ožujka 2020.:

 • odgađa se do daljnjeg svaki oblik kontakt nastave, sve nenastavne aktivnosti i sva ostala događanja na FOI-ju
 • nastava se od ponedjeljka, 16. ožujka na FOI-ju izvodi isključivo online
 • predmetni nastavnik dužan je o načinu izvođenja online nastave obavijestiti upravu FOI-ja, a studente obavještava najmanje jedan dan ranije
 • sva komunikacija s nastavnicima i službama fakulteta odvija se isključivo online komunikacijskim kanalima (uključujući konzultacije)
 • svi studenti i nastavnici koji su u posljednjih 14 dana boravili izvan RH, moraju ostati u samoizolaciji 14 dana od povratka, a u slučaju bilo kakvih simptoma moraju se javiti nadležnom epidemiologu
 • svi djelatnici službi fakulteta koji su u posljednjih 14 dana boravili izvan RH, moraju ostati u samoizolaciji 14 dana od povratka, a u slučaju bilo kakvih simptoma moraju se javiti nadležnom epidemiologu
 • zaposlenici Fakulteta od 20. ožujka rade od kuće te moraju biti dostupni u radnom vremenu i obavljati svoje radne zadatke

O svim promjenama, pravodobno ćemo vas obavijestiti!

VAŽNE ODLUKE:

Odluka dekanice Fakulteta o postupanju vezano uz epidemiološku situaciju vezanu za COVID-19 - stupila na snagu 25. ožujka 2020. i vrijedi do opoziva!

Odluka dekanice Fakulteta o radu od kuće

FOI uputa - nastava na daljinu

Odluka rektora Sveučilišta u Zagrebu o izvođenju nastave na daljinu

Dodatne upute MZO vezano uz obustavu kontaktne nastave na visokim učilištima

ONLINE NASTAVA

Prema uputama MZO i odluci rektora Sveučilišta u Zagrebu, na Fakultetu organizacije i informatike nastava će se do daljnjeg odvijati na daljinu.
Fakultet koristi vlastiti sustav za e-učenje ( https://elf.foi.hr/ ). Molimo vas da ozbiljno shvatite prelazak na ovaj oblik izvođenja nastave, kako biste uspješno savladali ishode učenja.

MODEL PRAĆENJA NASTAVE

Predmetni nastavnici obavijestit će vas o modelu izvođenja nastave na svojim predmetima te prilagodbi modela praćenja. Za sve nejasnoće obratite se nastavnicima na način kako vas upute. Za tehničke probleme možete se javiti na mail elf@foi.unizg.hr.

STRUČNA PRAKSA

Preporuka za studente koji su započeli s obavljanjem stručne prakse ili su dogovorili početak obavljanja stručne prakse u narednom razdoblju jest da obavljanje stručne prakse odgode, a za sve dodatne informacije da se obrate Centru za podršku studentima i razvoj karijera.

SAMOIZOLACIJA

Također naglašavamo da su se svi koji su u proteklih 14 dana boravili izvan RH dužni javiti prodekanici za nastavu i studente na mail sandra.lovrencic@foi.unizg.hr (JMBAG, prezime i ime, mjesto i država boravka, datum povratka u RH) te ostati u samoizolaciji 14 dana nakon povratka, a Fakultet je dužan podatke o studentima o samoizolaciji proslijediti Sveučilištu.

ZAŠTITA I ODRŽAVANJE HIGIJENE

Kako umanjiti rizik od zaraznih bolesti?

Preporuke za zaštitu od infekcije koronavirusom

RAD SLUŽBI FOI-ja
 • Svi centri i službe Fakulteta organizacije i informatike do daljnjeg rade od kuće
 • Svi zaposlenici su u obvezi svakodnevno biti dostupni u radnom vremenu i obavljati svoje radne zadatke
 • Svaku komunikaciju sa službama Fakulteta uspostavljate isključivo online putem, odnosno mailom
KONTAKTI I PODRŠKA
STUDENTSKA REFERADA (SVI STUDIJI)
 • Sve zamolbe i pitanja studenti do daljnjega ne podnose osobno, nego ih trebaju poslati mailom na adresu referada@foi.unizg.hr. U naslovu maila treba kratko i jasno navesti o čemu se radi u sadržaju maila (npr. Zamolba za priznavanje ispita). Svi dodatni materijali prilažu se mailu u digitalnom obliku.
 • Obrasci se nalaze na adresi: https://www.foi.unizg.hr/hr/studenti/zamolbe
CENTAR ZA PODRŠKU STUDENTIMA I RAZVOJ KARIJERA (CPSRK)
URED ZA MEĐUNARODNU SURADNJU (UMS)
CENTAR ZA INFORMATIČKU PODRŠKU (CIP)
RAČUNOVODSTVO
KNJIŽNICA
PSIHOLOŠKA PODRŠKA ZA STUDENTE
PSIHOLOŠKA PODRŠKA ZA NASTAVNIKE
OSTALI FOI KONTAKTI
OSTALE INFORMACIJE

VAŽNI BROJEVI - poseban kontakt za informacije o koronavirusu 113!

Sve informacije o koronavirusu u Hrvatskoj pratite na www.koronavirus.hr.