Skip to content Skip to navigation

Bogdan Okreša Đurić

Dr. sc. Bogdan Okreša Đurić
Viši asistent/poslijedoktorand
Odjel:
Katedra za teorijske i primijenjene osnove informacijskih znanosti
 
dokresa@foi.unizg.hr

Dodatne informacije

Bogdan Okreša Đurić je asistent na Fakultetu organizacije i informatike i član Laboratorija za umjetnu inteligenciju, koji sudjeluje ili je sudjelovao u izvođenje nastave na predmetima Strukture podataka, Baze podataka 1, Upravljanje znanjem, Deklarativno programiranje, Teorija baza podataka i Višeagentni sustavi. Područja od znanstvenog interesa uključuju semantičko modeliranje, višeagentne sustave, umjetnu inteligenciju i računalne igre.

Iskustvo u međunarodnim odnosima i promicanje međunarodne suradnje intenzivni su od početka diplomskog studija, posebno sudjelovanje u ERASMUS razmjeni sa sveučilištem Karl-Franzens u Grazu (AT), ERASMUS stručnoj praksi u Jožef Stefan institutu u Ljubljani (SI), ERASMUS+ praksi u Elettra Sincrotrone u Trstu (IT) te znanstvenom usavršavanju na Universitat Politècnica de València u Valenciji (ES). Iskustva su to koja cijeni te ima namjeru i dalje sebe i okolinu razvijati međunarodnom suradnjom.

Znanstveno djelovanje u nacionalnim i međunarodnim krugovima smatra važnim koliko i društvenu uključenost i odgovornost te prijenos i širenje znanja.


Popis publikacija dostupan je na CROSBI sustavu.

Projektna aktivnost dostupna je u projektnom portfelju Baze projekata FOI-ja.