Skip to content Skip to navigation

Bogdan Okreša Đurić

Dr. sc. Bogdan Okreša Đurić
Viši asistent
Odjel:
Laboratorij za umjetnu inteligenciju - Istraživač
Katedra za teorijske i primijenjene osnove informacijskih znanosti

Dodatne informacije

Bogdan Okreša Đurić (CV) je poslijedoktorand i viši asistent na Fakultetu organizacije i informatike, član Laboratorija za umjetnu inteligenciju i asistent ECTS koordinatorici, koji sudjeluje ili je sudjelovao u izvođenje nastave, na hrvatskom ili na engleskom jeziku, na predmetima Strukture podataka, Baze podataka 1, Upravljanje znanjem, Deklarativno programiranje, Teorija baza podataka i Višeagentni sustavi. Područja od znanstvenog interesa uključuju računalne igre, umjetnu inteligenciju, igrifikaciju, višeagentne sustave i semantičko modeliranje.

Iskustvo u međunarodnim odnosima i promicanje međunarodne suradnje intenzivni su od početka diplomskog studija, posebno sudjelovanje u ERASMUS razmjeni sa sveučilištem Karl-Franzens u Grazu (AT), ERASMUS stručnoj praksi u Jožef Stefan institutu u Ljubljani (SI), ERASMUS+ praksi u Elettra Sincrotrone u Trstu (IT), znanstvenom usavršavanju na Universitat Politècnica de València u Valenciji (ES) te stručnom usavršavanju u sklopu ITEC programa na Centre for Development of Advanced Computing u Noidi (IN). Iskustva su to koja cijeni te ima namjeru i dalje sebe i okolinu razvijati međunarodnom suradnjom.

Znanstveno djelovanje u nacionalnim i međunarodnim krugovima smatra važnim koliko i društvenu uključenost i odgovornost te prijenos i širenje znanja.

Popis publikacija dostupan je u sustavu CROSBI.

Projektna aktivnost dostupna je u projektnom portfelju Baze projekata FOI-ja.

Popis mentoriranih završnih i diplomskih radova dostupan je u sustavu dabar.